• Belöningsplacering
 • FinMarkering
 • Fordonssök
 • Fordonssök
 • Kricka i gräset
 • Kricka i gräset
 • Kricka på språng
 • Kricka som känguru
 • Kricka står 1 smal
 • Kricka står 2 smal
 • Kricka står 3 smal
 • MittIGallret
 • Race
 • Rappisar
 • Rappisar
 • Rådjur
 • Uppsträckt Kricka
 • Start
 • Bloggar
 • Kricka till vardags

Dovhjortar

Dovhjortar

Kricka har vuxit upp med rådjur, hjortar, rävar mm mm runt huset och hon bryr sig inte om dem. Hon vet att hon inte får "leka" med dem.

Idag när husse släppte ut mig på tomten för att jag behövde det, så var det några hjortar 10-15 meter bort. När jag sätter mig ner, så börjar de skälla på mig. De är ju inte hundar. Konstga saker, ser ut som hjortar, men skäller som hundar.

Att en hund kunde se så tydligt förvånad ut, gjorde min dag!

Nose work i höst

Nos
Hej alla vänner!

Hösten är snart här och nya utmaningar kommer.

Vi kommer inte att vara med på prov/tävling iår, då Kricka står på en kortisonbehandling, och det räknas som doping.

Fågeljakt blir det dock, förhoppningsvis mycket, men varje fall någon gång.

Ni som är intresserade av Nose work, tag gärna kontakt med oss.

Mer information kommer längre fram.

Må gott

Underbara hund II

Vi är ute o tränar fågelsök, spännande. Sista veckan har husse sagt, vad det nu betyder. Jag springer o letar efter sådana där fjäderboller, de doftar så spännande. De känns på långt håll, men husse vill att jag stannar ungefär en bit bort. På väg mot det där stället de gillar, så poffar det upp något annat. Va e de???? 4 ben, långa öron, springer som attan, jättespännande, jag vill verkligen haka på, men husse säger "låt den vara, sök fågel" OK då, men det där va ju kul.

Underbara hund, du kör upp en hare i ditt sök efter fågel, o det räkcker med att jag säger, "låt bli den där" så fortsätter du o söka fågel!!

Underbara hund

Underbara hund

Vi kommer ut tidigt på morgonen, Kricka vill ut o göra sina behov. Det är ljust ute, det är skönt. Våren närmar sig.

Öppnar dörren och hon springer ner för trappan. Samtidigt får jag syn på dryga dussinet dovhjortar som står på vägen och i dikeskanten. De är 20-30 meter bort.

Låt dem vara säger jag till Kricka.

Får blicken "det har du sagt 100 gånger, tror du jag är dum i huvudet?"

 

Snö !!!!

I morse när jag kom ut, så var det massor av vitt på marken. Jättekul!!!  Massor av spår i snön som luktar gott, jag känner att det har varit en fasan på MIN tomt, aktare....

Det är så kul att springa fort i det vita, o när man svänger så sprutar det åt alla håll o kanter.

Vi var ute o jag fick springa efter 6 st dummies (jobbigt att komma ihåg alla) Husse går en sväng i skogen och jag går det där jobbiga "HÄR" o så kastar han dummies hit o dit. Jösses det är ju långt, ska jag komma ihåg det här. 2 Km, det tar ju nästan en minut att springa. MEN, ok, jag får ju en torkad blodpuddingsbit när jag hämtar. Hmm, undrar varför jag inte får 2 när jag hämtar 2?

Imorgon så ska vi leta rappisar!!!

Hjortar

Hjortar

Dovhjortar, de är roliga. Det ser så skoj ut när de skuttar iväg med sina randiga rumpor. Jag får inte jaga dem, det vet jag, men ack så frestande. Det liksom spritter i benen. Idag kom en sån rakt emot oss när vi var ute. Det är rätt taskigt att frestas så. När han fick syn på mig, så vände han!  Ha, jag är tuff jag. Att det var en han, det vet jag för att han hade sådana där pinnar på huvudet som är så mysiga att gnaga på. Fast inte när de sitter fast förstås. Jag brukar hitta dem i skogen. De brukar tappa dem ibland, slarvpellar!!  Jag tappar aldrig bort något.....förutom någon leksak då o då. Men det är ju inte mitt fel, det är oftast någon doft som kommer smygande som jag vill veta mer om.

Harjakt

Kricka 16 04

Idag har jag visat husse & matte flera saker.

Dels att mina öron inte fungerar när jag springer fort, dels att jag kan springa ifatt en skogshare på fält. Den lurviga lilla saken fegade ur och sprang in i ett snår där jag var tvungen att sakta farten.

Husse & matte sa att de försökte kalla in mig men det hörde inte jag. Nu ska vi tydligen träna mera på det, det som de kallar stoppkommando. Undrar om de inte förstår att öronen stängs av i vissa lägen.

Krickas dagbok. Dag 3

NoseWork-Godis.jpgOj oj nu har matte satt på mig kopplet inomhus, jag funderar på om det betyder att jag ska få göra min nosgrej.

Nu säger hon att jag ska stanna i korgen???? Och hon skramlar med burkar och annat konstigt i köket.

Yes, nu får jag komma och nosa. Matte förklarar för husse som tittar på att vi börjar lätt eftersom vi har bytt plats (från skolan till hemma) så först är det kartonger igen med gooodis i alla. Yeeah.

Matte säger att jag verkar veta vad jag ska göra så hon gör det svårare,
för nu måste jag hitta den där lukten för att få godis. Jag luktar noga på alla kartonger - DÄÄÄR är den ju, jag känner lukten matte…. mm, gott med leverpastej!

Veckan går och varje dag så gör matte nya övningar. det är konstiga burkar som jag ska nosa på, nästan varje gång har hon lagt godis på den där som det luktar speciellt om. Men ibland är det matte som ger mig extra mycket godis istället, det är jättekul. Alltså jag får ju alltid godis av matte också när jag hittar den där lukten, så det är ju jättekul det här.

Jag blir faktiskt trött också, det är ju jobbigt att nosa så här mycket. Jag märker ju att det går fortare att hitta lukten om jag koncentrerar mig, jag kan ju liksom stå stilla och bara lukta i luften, då vet jag ju ungefär vart den är faktisk


Krickas dagbok. Dag 2

Nose WorkI två dagar till är matte och jag på den här kursen nu testar de om jag kan hitta lukten på en massa olika ställen. Det står plastburkar på stolar och på golvet lite här och var. Jag går runt och kollar burkarna tills jag hittar den med lukten, och DÅ får jag godis. GOTT godis!!!

Sen blev det svårare, nu är burkarna borta och det står lite stolar ute på golvet. Jag går runt och nosar, helt plötsligt känner jag den där lukten. Haha matte har satt fast en liten ask på ett stolsben, yeaah stolar e kul :-)

Vi turas hela tiden om att jobba jag och mina hundkompisar. När jag vilar hjälper matte de andra hundarna och mattarna med burkar och godis. Hm, lite orättvist att inte jag får allt godis eller…. Nä jag känner mig rätt lugn och matte säger att jag är duktig då.

Matte säger att en av alla bra saker med Nose Work är att man kan gå på kurser (där min matte är lärare) utan att kunna någon lydnad alls, och det spelar ingen roll hur gammal man är heller. Man kan vara valp, vuxen eller pensionärer allt går lika bra. Både som hund och människa säger matte.

Efter de här dagarna så vet jag ganska bra hur den där lukten känns så nu ska vi träna hemma säger matte. Sen ska vi tillbaka till skolan igen för matte ska lära sig en massa regler och saker som hon ska kunna som lärare. Hon säger att jag kommer få lära mig jättemycket mera bara för att hon ska kunna allt. De ni, här ser ni en blivande Nose Work stjärna.

Krickas dagbok. Dag 1

Hej alla vänner.

Kricka-dag1Vad kul att just du vill läsa min dagbok. Min matte säger att man inte får läsa andras dagböcker?! Men jag blir faktiskt jätteglad om ni läser om mig och mina äventyr. (den här posten blir väldigt lång, men sen blir det lite kortare :-) )

Jag kanske ska börja med att presentera mig. Jag heter Kricka och jag är en Weimaranertjej på 2,5 år. Jag bor med min matte Lise och husse Roger i ett nytt hus i Trosa, det är verkligen toppen. Min matte säger att jag har en ganska hög energi och ibland tycker hon att jag har svårt att koncentrera mig. Förstår inte vad hon menar…. ;-) Jag gillar att leta efter saker det är så kul så ibland springer jag förbi den där saken flera gånger för att jag har så mycket spring i benen :-)


Men nu ska ni få höra vad som hände förra veckan. Min matte tog med mig på en kurs!
Hon säger att hon ska bli Nose Work instruktör. Så nu måste jag lära mig en massa saker, jag är nyfiken redan i bilen känner jag att något är på gång. Det börjar den 4e april 2016

Nu har jag förstått att vi ska gå i skolan i tre dagar, gissa om jag är trött när vi kommer hem.
Ni förstår jag är inte så van att träffa andra hundar, det bor liksom inte så många där vi bor.
Jag förstår inte varför matte alltid ropar in mig när det äntligen kommer en kompis???
Ibland struntar jag faktiskt i matte, jag förstår ju att hon blir stressad då men det är ju så spännande…

Nu är det måndag morgon och vi har kommit fram till vår skola. Jag känner att matte är lite spänd, de är 5 stycken människor som ska gå i den här skolan och alla har sin hund med sig. Matte vill att jag ska ligga nedanför hennes fötter så hon bäddar fint åt mig med den där fällen som jag gillar, sen ställer hon ett kompostgaller runt mig. Ha ha det är ju bara att lägga huvudet på när jag vill spana på de andra hundarna. Men jag har förstått att matte vill att jag ska vara lugn och tyst så jag gör mitt bästa. Det verkar ju rätt spännande det här.

Den första övningen som jag får göra är att kolla in en massa kartonger, mysko! Men vet ni vad - det låg godis i alla kartongerna!!! Jag fick leta efter det där godiset flera gånger, jättekul faktiskt. Efter ett par gånger så var det inte godis i alla kartonger längre??? Jag försökte förstå, så jag hittade en kartong där det luktade lite speciellt och där fanns godiset. Yippiie!!! Matte säger att doften som jag letar efter heter Eukalyptus. Vi ska tydligen tävla om jag blir duktig på det här och då kan jag också få lära mig flera dofter som kommer i högre klasser på tävlingen.

Det blev snart dags igen men nu var det en massa plastburkar istället. Tror att matte ville kolla om jag kunde hitta den där doften fast hon bytte plats och grej som hon stoppade lukten i. Min granne, en liten terrierkille som hade gjort det här förut berättade för mig att de brukar droppa en liten droppe lukt på en möbeltass eller på en tops som de sen gömmer för oss i nån burk av något slag. När man hittar får man goodis. och inte vilket godis som helst inte, korv eller köttbullar mums!!!!

Matte säger att hon är jättestolt för att jag koncentrerade mig så bra. Inte busade jag med de andra hundarna heller.
Jag blev ju väldigt trött av allt det här men oj så kul det var!!

Nu ser jag att det är något nytt på gång igen. Nu visar matte mig en glasburk som det luktar så där om, och jag får godis :-) Sen blev det ännu mera klurigt när matte ställde 6 stycken burkar på rad i en ställning och jag skulle hitta rätt burk - haha mera korv Yeeah! Oj oj oj nu är både matte och jag jättetrötta och mattes lärare säger att det är slut för idag. Gissa om jag sov i bilen hem.